12 september 2010

Mitt "manifest" - personvalsmaterialet

Sedan i förmiddags har jag ägnat dagen åt att dela ut mitt personvalsmaterial i brevlådorna för studentlägenheterna i Kungshamra. Många trappor blir det. Jag tänkte också passa på att visa materialet för mina läsare här på webben, det är tryckt som enkla vykort.

Jag har valt att lyfta två områden vardera som jag vill driva i kommunen och på riksplanet.

Kommunalt har jag lyft cykelfrågorna och kollektivtrafiken. Det är tydligt att den som planerat cykelvägarna i Solna inte själv använder dem, så mycket dåliga lösningar som jag som cyklist får se skulle inte accepteras av bilister. Även om det är ganska gott om cykelbanor är det långt till ett fungerande cykelnät.

Att vi måste bygga ut kollektivtrafiken, med Tvärbanan förlängd till Bergshamra, tunnelbana till Karolinska och blå linjen mot Nacka, och kanske även spårbilar mellan Karolinska och övriga universitet är också en självklarhet.

I övrigt stödjer jag naturligtvis också det kommunala program som Centerpartiet i Solna tagit fram gemensamt.
(klicka på bilden för att se en förstoring)De två riksdagsfrågor som jag lyfter är tydligt kopplade till den person jag är - jag har valt att peka ut mig som en tydlig företrädare för den personliga integriteten inom Centerparitet i Stockholms län. Att staten i princip ska ha tillgång till all kommunikation, som FRA-lagen innebär, är mig orimligt. Likadeles har jag skrivit under väljarkontraktet mot Datalagringsdirektivet, och skulle vilja avskaffa IPRED, som innebär att privata företag får rätt att ta på sig en polisroll.

Slutligen, eftersom jag tillbringat alldeles för mycket tid på högskolan och egentligen tagit lite fler högskolepoäng än vad som egentligen är nyttigt - så hoppas jag kunna göra nytta och fokusera högskoleutbildningarna på kvalitet istället för kvantitet.

6 kommentarer:

Hemlige sa...

Du skriver inget om vart du och Centerpartiet tänker öppna alla de nya urangruvorna? Nåja, de lär ju knappast hamna i närheten av Centerpartiets kärnområde runt Stureplan i alla fall.

Magnus Persson sa...

Nä, det står inget om urangruvor. Om du läser materialet igen så ser du att jag fokuserar på fyra frågor, och ingen av dem handlar i närheten om energipolitik (jag hade faktiskt en tredje lokal punkt i början, om energieffektivisering, men den fick stryka på foten).

Och nej, det lär inte uppstå några urangruvor vid Stureplan. Dels är marken för dyr och dels finns det så vitt jag vet inget att bryta där. Vidare så är det ju faktiskt inte regeringen som beslutar att satsa på en gruva (oavsett sort) eller inte, utan det är det företag som vill bygga en gruva. Regeringen tillåtlighetsprövar bara.

Jag är också av åsikten att åtminstone så länge vi tillåter kärnkraft i Sverige, ska vi också tillåta uranbrytning i Sverige (även om du inte kommer gilla den osikten). Den åsikten har jag trots att jag är kärnkraftskritiker. Det vore helt enkelt moraliskt fel att förbjuda uranbrytning men förutsätta att det finns i andra länder...

Magnus Persson sa...

Och nu är jag också uppdateadpå vad som hänt i media, och kan konstatera att vi ju dessutom har ett kommunalt veto vad gäller uranbrytning. Motsvarande veto finns inte för andra gruvor...

Magnus Persson sa...

Se Anders Flanking förklara partilinjen här förresten:

http://www.centerpartiet.se/Nyheter/Arkiv-2010/En-rost-pa-Centerpartiet-ar-en-rost-mot-uranbrytning-/

Anonym sa...

Du skulle ju kunna jobba i urangruvan, det lär vara nyttigt med lite skit under naglarna även för en student!

Magnus Persson sa...

Anonym 18/9: Jag har nog erfarenhet av skit under naglarna. Jag kan ta dig med till min fars bondgård för att mocka skit eller så någon gång kanske?