07 september 2010

Jag vill inte heller ha en regering med kommunister i

Det var ord och inga visor när Maud utfrågades i SVT ikväll. "Aldrig att jag sätter med en kommunist!" svarade hon på frågan om vad som händer om Mona vill ha med oss efter valet om Sverigedemokraterna då skulle hamna i en vågmästarroll. Ett mycket tydligt besked, och jag kan inte annat än hålla med. Även om Ohly inte längre kallar sig kommunist, har han faktiskt inte bytt åsikter. Det är svårt att göra annat än konstatera att den som tycker som en kommunist, är en kommunist. Och kommunister är faktiskt inte riktigt demokrater.

Maud sa också tydligt att det är viktigt med liberala värderingar, och poängterade att det är viktigare att faktiskt genomföra bra grejer för miljön, än att prata om att genomföra bra grejer för miljön. Tummen upp!

Läs även: Albin, Elisabeth, Johan, Fredrik, Thomas, Magnus, Edvin.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Med samma retorik är Centerpartiet ett Nazistiskt parti och det förklara er välvilja mot semifascistiska partiet SD.

Gratulerar!

Anonym sa...

Nej Maud samarbetar bara med kommunister i Kina där avrättning av 10 000 personer per år är OK.

När skall centerpartiet göra upp med sitt nazistiska förflutna?

Den damen är inte trovärdig.

Anonym sa...

Vad menar du och Maud Olofsson med kommunist???
Barack Obama kallas visst också av vissa för kommunist pga sjukvårdsreformen...
Så..vad menar du???

Använder ordet för att skrämma folk? Ska man kalla de borgerliga för råkapitalister? Har de bättre historia?

Tänk efter!!

Magnus Persson sa...

Oj, här var det många som ville stå för sina kommentarer med sitt namn! Dessutom en som helt dragit tillbaka sin kommentar. Centerpartiet har för länge sedan gjort upp med sitt historiska förflutna, och tydligt ändrat åsikt (vi är ett av de partier som allra tydligast är för öppenhet och invandring, exempelvis). Dessutom är alla utom några enstaka som var aktiva på den tiden både döda och begravda.

Vad gäller "kommunist": Ohly däremot, har själv kallat sig kommunist. Han är tydligt för samma politik som då han kallade sig det: socialisering av produktionsresurser, mot den fria marknaden, mm. Beter man sig som en kommunist är man en, oavsett om man vill kalla sig det eller inte.

Eftersom Barack Obama knappast kan sägas bete sig som kommunist är han därmed inte en. Och visserligen samarbetar vi med Kina, men knappast lika tätt kopplat som i ett regeringssamarbete.

Alex sa...

"Det är svårt att göra annat än konstatera att den som tycker som en kommunist, är en kommunist. Och kommunister är faktiskt inte riktigt demokrater."

Kan du ärligt talat påstå att Moderater skulle vara det då?

Moderaterna har en mycket mindre demokratisk historia än vad det svenska Vänsterpartiet har. De har en starkare tradition av att stödja eller ursäkta diktaturer än vad det svenska Vänsterpartiet har. Och Moderaterna har inte, till skillnad från det svenska Vänsterpartiet, gjort upp med sin mörka historia.

Så jag tycker gott att du kan städa upp framför din egen dörr först.


"Han är tydligt för samma politik som då han kallade sig det: socialisering av produktionsresurser, mot den fria marknaden".

Vad är det för odemokratiskt med detta?

Magnus Persson sa...

Kan du ärligt talat påstå att Moderater skulle vara det då?

Ja, det kan jag. Jag har inte orkat googla mer än en minut men hittar ändå tydliga exempel på hur Vänsterpartiet stödde öststaterna i mitten på 80-talet. Osvuret är väl bäst, men jag är ytterst skeptisk till att Moderaterna öppet skulle stött någon diktatur så sent. Men du kanske har andra källor än mig?

Vad är det för odemokratiskt med detta?

Ptja, du kan läsa på om äganderätt. Det brukar inte vara särskilt förenligt med ett öppet och demokratiskt säamhälle att en del av medborgarna tar sig rätten att tillskansa sig alla resurser från resten (antingen direkt genom konfiskering eller indirekt genom orimligt höga skatter). Men eftersom du uppenbart är *lite* mer vänster än mig så kanske du inte har samma syn på att de mänskliga rättigheterna ska följas som mig.

Magnus Andersson sa...

Hej jag kan stå för mitt inlägg och det är jag som lade det första kommentaren. Dessvärre missade jag att det gick att skriva in sitt namn.

Jag heter Magnus Andersson och är folkbokförd i Sandvikens kommun. Vill du veta mitt personnummer och telefonnummer får du gärna kontakta mig på min mailadress sandviken@hotmail.com

Har ni verkligen gjort upp med nazismen i Centerpartiet?

http://www.newsmill.se/artikel/2010/05/24/bosse-om-centernazism

Razmatazuz sa...

Jag instämmer i föregående talares kommentarer om både moderater och Nazister. Jag är miljöpartist och skulle inte heller vilja bilda regering med någon som stod för gammaldags Sovjetkommunism, eller NordKoreakommunism, eller Kinakommunism. Därför har jag inga som helst problem att se Vänsterpartiet i samma regering. Däremot skulle jag aldrig vilja sitta i regering med Pinochet-, Franco- eller Apartheidstödjande moderater. I grunden är socialismen den mest demokratiska ideologin av dem alla. Visst har kommunismen missbrukats, men ordet kommunist missbrukas oerhört också. Om nu Ohly inte längre kallar sig kommunist så bör människor respektera detta! Det är ingen som kallar Olofsson för Nazist. Det är ingen som kallar Bildt för folkmördare trots att han dessutom ÄR inblandad i folkmordet i Darfur!