13 september 2010

Bodström river knappast upp Bodströmssamhället

Bodström säger i en intervju i SvD att han vill riva upp FRA-lagen. Men ärligt talat, just den mannen har väl inte direkt något förtroende kvar i frågan om personlig integritet? Det var Thomas Bodström personligen som var drivande bakom införandet av Datalagringsdirektivet i EU. Det var Socialdemokraterna som la det allra, allra första förslaget till en FRA-lag - det förslag som inte ens hade de plåster som Annie och Fredrick arbetade för att få tillagda (och som kritiserats av debattörer både från höger och vänster som otillräckliga).

Läs även: Mark

Uppdatering: en artikel i DN i frågan

6 kommentarer:

Danne sa...

du misstolkar hans intentioner han vill mycket riktigt inte avskaffa bodstromssamhället, men det han faktiskt vill är ju att återinföra FRA i dess ursprungliga form. Dock att säga det rakt ut är ju politiskt ogångbart så bättre då att gömma vad han verkligen menar under populistiskta uttryck.

Magnus Persson sa...

Jag var nog något otydlig i mitt inlägg. Precis det du skriver är vad jag försöker peka på, fast jag hade visst lite otur när jag formulerade mig. :-)

Anonym sa...

Men till syvende och sist så vill han ta bort lagen. Han kanske kommer ersätta den med något annat, om han kan.

Ni Centerpartister har ju å andra hand kuppat igenom skiten, så du Magnus, har ju sannerligen något konkret att skämmas för.

Lolita of the Classics sa...

Jag läste det just i DN och höll på att sätta i halsen! Var tvungen att twittra Federley och fråga om han visste om det var ännu ett desperat utspel för att vinna väljare. Verkar så. Jag hoppas verkligen på att få höra mer svar på tal om den här artikeln!

Magnus Persson sa...

Anonym 12:02: Om du fortsätter att ge dig på alla inom Alliansen som arbetat mot integritetsingrepp och för förbättringar, så kommer det att sluta med att Piratpartiet inte kommer att ha några att kompromissa med alls, och att alla förslag istället går helt ogranskade.

Om vi integritetsvänner ska tvingas bära hundhuvud, men inte exempelvis Fredrik Reinfeldt, då prioriterar ni fel i vilka ni väljer att kritisera!

Magnus Persson sa...

Har uppdaterat rubriken lite för att göra budskapet tydligare!