13 februari 2007

En dålig dag för facket

Det kan inte varit en bra dag på Norra Bantorget idag...

Först kommer det glädjande beskedet att Byggnads förlorar målet mot ett antal oorganiserade byggarbetare i Europadomstolen. De granskningsavgifter de tagit ut bryter mot Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Rent formellt är det förvisso inte Byggnads som döms, utan den svenska staten, eftersom målet gällt om staten inte tillräckligt väl skyddat byggarnas rättigheter eller inte. Rent praktiskt är det trots det ett otroligt bakslag för Byggnads - Sveriges Byggindustrier har direkt efter domen uppmanat alla medlemsföretag att inte betala några granskningsavgifter för dem som inte är medlemmar i facket.

Sen på eftermiddagen kommer nyheten att salladsbaren Wild'n Fresh i Göteborg redan har fått flera spekulanter - Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsman tillsammans med Dominika Peczynski, PR-människa, samt Tommie Evaldsson, byggare. Närmare bestämt en av de byggare som blev tilldömda skadestånd i Europadomstolen... Så, vilken än köparen/köparna av salladsbaren blir så är det inte alls så självklart att den blivande ägaren kommer att blotta strupen för fackets hot, som HRF trott...

6 kommentarer:

Anonym sa...

haha har du läst domen? Ser inte ut som det. Ser snarare ut som om du får din information från Aftonbladet. hahaha tönt

Anonym sa...

Ö
Har DU läst dommen? Ser inte du som det, du skriver ju ingenting om varför du tycker att det som skrivs är fel. Du vågar inte ens så för din kommentar med ditt namn. Så vem är tönt? Du kan ju ta det epitetet själv och lägga till patitisk fegis.

Anonym sa...

hehe.. så stavar jag fel på patetisk...

Magnus Persson sa...

Nej, jag har inte läst domen. Du får gärna ge mig en länk till den däremot, för jag skulle gärna läsa den.

Det jag läst om domen är andrahandsuppgifter från de länkar jag har i inlägget. SvD och till viss del DN.

Anonym sa...

Länk

http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?item=6&portal=hbkm&action=html&highlight=&sessionid=11279073&skin=hudoc-en

Magnus Persson sa...

Tackar! Ska bli intressant läsning så fort jag får lite tid över, vilket tyvärr är en bristvara...