09 juli 2008

FRA-lagen är inte teknikneutral

Som en trasig bandspelare upprepas många av argumenten i FRA-frågan. Ett argument som jag missade att kommentera i mitt tidigare inlägg idag, är ett citat av Mikael Odenberg: "Utan teknikneutral lagstiftning kan vi lika gärna lägga ned FRA".

Tyvärr är det ju ett helt missledande citat. FRA-lagen är på intet sätt teknikneutral. Den täcker vad jag vet varken CPIP, , sneakernets eller snigelpost. Om bongotrummor och flaggsemaforer ska avlyssnas är dock oklart.

Vad jag vet finns det inga planer på att införa sådana kontroller heller, inte ens sedan USA för några år sedan införde sträng kontroll i tullpassagen av den data som finns på införda datorer och andra lagringsmedia.

Om det är ett samhälle där FRA går igenom alla införda datorer och traditionella brev som Mikael vill ha, bör han säga det tydligt. Om det inte är ett sådant samhälle han vill ha, får han låta bli att spela teknikneutralitet-kortet i debatten, eftersom det uppenbarligen i så fall bara är en undanflykt.

3 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Du har väl inte missat den nya kampanjen "Brev ssom Brev"?

http://www.brevsombrev.se/

Magnus Persson sa...

Självklart, (tipsade om den för ett antal inlägg sedan) - men en del av mina läsare kanske fortfarande har missat den, så tipset uppskattas.

Anonym sa...

Hej!

Vad tror du händer på Lovön (FRA) om man skickar ett mail med (kontroversiellt innehåll) till en kompis - som sedan skickar detta mail vidare till alla han känner osv osv.

Låt säga att mailet innehåller ord i form av: ALKAIDA, TNT, SEMTEX, BOMB, LIVVAKT, KUNGAHUSET etc

Det skall helst vara ett levande dokument som inte är statiskt. Jag börjar här och sedan får alla lägga till egna ord .............

Mvh