22 juli 2008

Borgerligt Nej

Via Per, Magnus, Erik, Markus och Johanna noterar jag debattartikeln i DN som utannonserar att en gemensam borgerlig grupp bildas mot FRA-lagen. För oss centerpartister är det ett glädjeämne att nu för första gången, i varje fall efter riksdagsbeslutet, två personer i partistyrelsen uttalar sig negativt om lagen offentligt - Jonny Lundin och Muharrem Demirok.

En invändning kommer dock från Jonas Morian. Var är moderaterna? Visserligen är ett par av dem med men det är inte de främsta högdjuren direkt. Framförallt undrar man varför Niklas Wykman, ordförande i MUF som starkt kritiserat lagen tidigare, valt att ställa sig utanför. Att han inte har fått frågan att delta är inte särskilt troligt, inte när övriga tre ungdomsförbundsordförande alla har skrivit på...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag saknade också MUF-ordförande Niklas Wykman och han vill inte godkänna/publicera frågan på sin blogg fast jag ställer en ganska rimlig fråga.

Jag tar det här i stället.

Ulf Wykman skriver:
"I dag skriver flera borgerliga politiker om sitt motstånd mot FRA-lagen. Hurra för det!

Själv är jag helt övertygad om att det inom borgerligheten snarare skulle behövas ett nätverk för FRA-lagen. Vi som är emot är i kraftig majoritet."

Jag frågar Niklas Wykman:
FRA-lagen har ett redan ett starkt nätverk som består av Reinfeldt, Björklund, Olofsson, Hägglund, Tolgfors och Åkesson. Därför behövs alla goda krafter mot FRA-lagen. Kan du inte på ett seriöst sätt svara varför du inte kunde vara med på artikel där det lanseras en borgerlig grupp för att stoppa FRA-lagen? Orkar du inte ta kampen?

Magnus Persson sa...

Jo, han har säkert sina skäl. Men det är utan tvekan så att man undrar över vilka de är...