08 juni 2007

Upp till bevis, (m)

Moderaterna påstår sig ta ansvar för miljön. Varför har det då varit Centerpartiet som varit pådrivande i miljöfrågorna i Alliansen? Varför innehåller debattartikeln bara en massa floskler, och inte några konkreta förslag? Visst har Per Schlingmann rätt i att det är borgerliga politiker som tagit många steg framåt den senaste tiden i miljöfrågorna. Men i vart fall i Sverige är det inte Moderaterna som tagit de stegen. Det är Centerpartiet (det gamla sådana) som har tagit de stegen, och skjutit resten av Alliansen framför sig för att det ska hända något.

För att jag ska tro det minsta lilla på att moderaterna ens har skaffat sig någon egen miljöpolitik värd namnet ens (till skillnad från hittills), förväntar jag mig konkreta förslag, som inte har kopierats direkt från Centerpartiets valmanifest. Tills dess gör en debattartikel fylld med floskler och retorik ingen som helst skillnad och (m)iljöpolitiken är lika irrelevant som sossarnas dröm om det så kallade "gröna folkhemmet". Vi vet alla hur mycket de gjorde för att parera miljöproblemen egentligen.

2 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Det gröna i centerpartiets stannar vid färgen på dess partilogga. Alliansen, ledd av centern eller moderaterna får man avgöra själv, har inte gjort några konkreta insatser för miljön, och har rätt tydlig visat att man inte har några sådana avsikter heller.

Magnus Persson sa...

Bara för att du ljuger ihop något så stämmer det inte (scrolla ner till "Miljö och Energi").