01 juni 2007

Hur tänkte ni nu?

En metallklubb kallar de som inte är medlemmar för parasiter. Man kan bara fråga sig hur de egentligen tänkte. Att förolämpa presumtiva blivande medlemmar brukar inte vara ett bra sätt att få dem att gå med. Fast det kanske bara är jag som inte förstår Metalls rekryteringsstrategi...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå blivande medlemmar? Många går runt och är svartfötter i hela sitt liv. De ÄR parasiter, kamrater är de definitivt inte. Att tillfälligt vara oorganiserad tidigt i arbetslivet är en sak eller att vara det för att man inte har råd också, men att konsekvent åka på sina arbetskamraters ryggar är att vara lägre än en strejkbrytare och såna ska inte ha del i något facket förhandlar fram egentligen.

Magnus Persson sa...

Att alla inte var blivande medlemmar är inte samma sak som att ingen är det. För övrigt vore det väldigt enkelt för facket att lösa problemet om man nu tycker det är jobbigt att förhandla även för oanslutna - genom att helt enkelt sluta förhandla för de som inte är medlemmar. Men det vill man av någon konstig anledning inte göra - precis som vi redan vet vill man dessutom ta sig rätten att förhandla även för de som uttryckligen inte vill ha med LO-facken att göra.

Anonym sa...

Du, om facket skulle sluta förhandla för gulingar och svartfötter, vad hindrar då arbetsköparen från att bara anställa sådana då?