13 augusti 2010

Talk is cheap

Sossarna lovar att kämpa mot ungdomsarbetslösheten som en av de viktigaste frågorna i valrörelsen. LO hänger på! Och det är ju ett trevligt budskap, problemet är bara att det mest är snack från deras sida. Kampanjen innehåller inte några konkreta åtgärder, men en del har de presenterat redan tidigare. Kort kan dessa konkreta åtgärder sammanfattas så här:
  • Fler praktikplatser och andra icke-jobb till unga, så att de försvinner från statistiken.
  • Fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga.
Hur det leder till jobb har i varje fall inte jag förstått. Inte någon annan heller för den delen. Inte heller Love fattar. Det är nästan lite synd, för det vore mycket mer intressant att diskutera sossarnas lösningar för ungdomsarbetslösheten. Eller så kunde man diskutera de (m)-märkta lösningarna - men den diskussionen drunkar eftersom Moderaterna är för fega att göra det som behövs - som att reformera anställningsskyddet i LAS. Bägge de stora partierna hoppas nog mest på att ungdomsarbetslöshetsproblematiken ska lösa sig av sig själv, eller något.

Talk is cheap.

Läs även: Johan, Kent, Mary, Monica, Mikael, Niklas, Mattias, Fredrik, Johan

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Du vet mycket väl att det du skriver inte är riktigt sant, men har man själv inte några idéer att komma med kan man ju alltid hacka på andra som faktiskt har idéer. Jag hoppas verkligen Centern åker ur riksdagen den här gången, för det är ju ett parti som inte har någon att tillföra svensk politik längre. Det blir mer och mer uppenbart varje gång någon från ditt parti försöker blanda sig i debatten.

Magnus Persson sa...

Vad är det du tycker att jag missat? De två sakerna jag skrivit upp är i alla fall sossarnas två största åtgärder. Att de inte går ut med dem så tydligt är ju ganska uppenbart, inget av dem är ju en egentligen åtgärd för jobb bland unga!

De vill ju prisa ut ungdomar från marknaden genom att höja kostnaden, ha en stel avtalsrörelse som gör att fackpampar bestämmer om 18-åringar ska få jobb eller inte, samt ha strukturellt diskrimerande lagstiftning som "sist-in-först-ut" i LAS. Inte för att jag förväntar mig att sossarna ska ändra sig om den frågan, men Moderaterna skulle kanske kunna göra det.

Hugo sa...

Man kan alltid hoppas att folket vill börja återerövra makten som politikerna stulit.