11 maj 2008

Centerpartiet stödjer ett inhumant lagförslag

Korkade regeringsförslag verkar det inte råda brist på för tillfället, förutom det förslag jag nyss skrev om finns även ett förslag om att sluta ge vård till papperslösa, exempelvis gömda flyktingar. Detta är så inhumant så att det inte är sant. Den som är papperslös är sällan den som har stora möjligheter att påverka sin situation själv. Det förstår även Maciej Zaremba, och som vanligt när han skriver i DN så är det ord och inga visor som det handlar om. Maciejs argumentation sågar förslaget i höjd med fotknölarna.

Jag håller helt och hållet med honom, och därför är det extra glädjande att CUF under stämman förrförra veckan i Jönköping tog ett beslut om att även papperslösa ska ha rätt att få vård när de befinner sig i Sverige. Glädjande! Tyvärr håller vårt moderparti inte riktigt med oss, utan är ett av de partier som står bakom förslaget. Hur vi kan tycka så kan jag inte förstå och än mindre acceptera. Förslaget är helt enkelt inhumant, och är inte värdigt ett parti som säger sig vilja vara öppet. Gör om, gör rätt! Låt moderaterna driva förslaget själva, och låt oss hoppas på att de antingen misslyckas med att driva igenom det eller ännu hellre, gör slut på sina interna stridigheter i frågan (alla håller inte heller i det partiet med om förslaget) genom att dra tillbaka idén.

Läs även Oscar Fredriksson, Johan Hedin på Stureplanscenterns blogg, Nermin Bunyemen samt Dagens Medicin som intervjuat Gustav Andersson, stockholmskt landstingsråd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi startade en facebook grupp idag mot förslaget och för Rätt till vård-initiativet. Förhoppningsvis mynnar det även ut i någon slags demonstration också. Alla ni som är med på facebook, joina! Jag tror att många är engagerade men det är viktigt att vi går ihop oss.
http://www.facebook.com/group.php?gid=51889200176