27 februari 2008

Bokrean är farlig...

Efter ett möte på Enea i Kista begav jag mig hemåt ovanligt tidigt idag. Eftersom jag ändå skulle till tunnelbanan i Kista kilade jag inom Akademibokhandeln i Kista galleria. Det skulle jag nog inte gjort... En av de saker som händer under bokrean är nämligen att man tar sig hem med betydligt fler böcker än man egentligen tänkt sig att köpa.

Jag kom hem med hela sju stycken; Geographica (en 3 cm tjock, och tung, atlas i det flådigare slaget), Bonniers kokbok, Bonniers whiskybok, "Filosofi - 100 stora tänkare", en bok om Descartes, Bonniers ordbok, samt en deckare av Björn Hellberg, "Dödslängtan". Hela sju böcker, de flesta tjocka faktaböcker så kassarna var tunga.

Som väl är så är en av de andra egenskaperna hos bokrean att böckerna ändå är billiga. Dessutom hade de visst någon extrakampanj med 10% rabatt - även på reapriset. Slutresultatet blev att jag fick med mig två kassar fulla med så mycket fina böcker att jag nog inte kunnat bära hem så mycket mer - och ändå så kostade alltihopa bara runt 95 kronor per bok. Klart prisvärt, även om jag nog spenderade lite mer pengar än jag egentligen tänkt mig när jag gick in i butiken...

1 kommentar:

Unknown sa...


Thanks for sharing your thoughts about %meta_keyword%. Regards gmail email login