08 februari 2008

Flera lästips i Ny Teknik

Jag letar upp Ny Tekniks hemsida och måste bara tipsa om ett flertal artiklar som är riktigt intressanta. Först ut är flera satsningar för att göra flyget miljövänligare.

Det andra tipset är artikeln som berättar om hur de segeldrivna fartyg som jag tidigare berättat om nu har kommit längre i utvecklingen, och för första gången testas på ett riktigt containerfartyg. Läs även en artikel på samma tema i Popular Mechanics, eller för den delen företagets eget pressmeddelande. Skulle man råka äga ett fraktfartyg, och vilja göra en investering som minskar bränsleförbrukningen och har en återbetalningstid på runt två år (eller om man kanske bara är nyfiken på senaste nytt), ska man kanske gå till företagets webbsida för lite marknadsföring istället, inklusive se en stor mängd bilder på draksegelutrustade skepp.

Kul att se att det satsas på forskningsprojekt som minskar transporternas påverkan på klimatet! Vi får hoppas att alla projekten är framgångsrika, och dessutom får konkurrens från ytterligare satsningar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hurra för ny teknik!