29 maj 2007

Examensceremoni på Chalmers och lite annat smått och gott

I lördags tog jag tåget till Göteborg för att gå på min examensceremoni. Ceremonin var väldigt högtidlig. I publiken hade jag två riktigt stolta föräldrar. De kände sig nästan lite bortkomna - ingen av dem har mer än enkla gymnasieutbildningar.

På kvällen var det examensmiddag och jag bjöd med dem även dit. Riktigt fin mat var det - laxtartar på vårsallad, movitzkyckling med potatiskaka och jordgubbsmousse med melonsallad till efterrätt. Mmm! Dessutom kompletterades det med underhållning av akrobat, F-spexet, Alliancen, Pyrot, och säkert någon ytterligare förening på Chalmers som jag inte tänker på för tillfället.

Det var även väldigt trevligt att träffa ett antal av alla gamla klasskamrater. Några av dem har jag inte sett överhuvudtaget sedan sommaren 2004 - när jag gjorde mina sista tentor på Chalmers. Efter det åkte jag ju på ett utbytesår till Hamburg, och examensarbetet skötte jag på distans med bara några få besök på Chalmers.

För övrigt knallar livet vidare. På onsdag kväll tar jag nattåget ner till Halmstad för att gå på de sista träffarna i doktorandkursen Cooperating Embedded Systems. Ska bli skönt att få avsluta den, och kunna fokusera mer på forskningsarbetet i juni.

Om kursen bara inte drar över tiden kommer jag dessutom försöka se till att hinna med att åka ner någon timme till Våxtorps marknad. Våxtorpa nationalda kan man ju inte gärna missa, när man är uppvuxen en halvmil därifrån. Passar i så fall på att ställa mig och prata med alla laholmscenterpartisteri centerståndet och hjälpa till med att servera kaffe och kakor till allmänheten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello. And Bye.