19 maj 2007

Förbundsstyrelsevalet annalkar sig

Valet av ny förbundsstyrelse i CUF annalkar sig. Vi kommer att behandla alla val klockan halv tre, däribland det stora valet av förbundsordförande. Valet står mellan Marie och Magnus. Det känns verkligen skönt att oavsett vilket resultatet kommer att bli så kommer vi alla att kunna känna oss nöjda med resultatet. Så är det ju inte i alla andra politiska ungdomsförbund...

Några av de beslut som passerat under förmiddagen är bland att vi vill att EU:s arbetstidsdirektiv rivs upp, att licensjakt på varg ska införas, samt kritik av det sätt den svenska vapenexporten genomförs på.

3 kommentarer:

Anonym sa...

En helt annan grej. Du skriver på Joel Malmqvists blogg: "Mikael och Joel: Blockaden resulterade i att företaget såldes och arbetarna blev arbetslösa. Arbetarna ville dessutom varken ha med facket att göra eller var medlemmar i det (det är dokumenterat i media och någonstans i arkivet på min blogg är det länkat, men jag har inte tid att gräva fram artikeln just nu)."

Du har fel. Sofia Appelgren aviserade redan i oktober 2006 att hon till våren 2007 tänkte sälja sin rörelse och börja studera, något hon också gjorde. Du kan ringa Sofia själv och fråga, hon står i katalogen. HRF:s blockad var således INTE orsaken till att salladsmånglerskan försvann från marknaden.

Magnus Persson sa...

Nickersson: Du hade gärna fått fortsätta debatten där den började istället, det hade varit mycket mer sjysst mot debatten än att lägga ett off-topic-inlägg här.

Dessutom, om Sofia ändå skulle sälja, var inte blockaden helt onödig då? Och bara för att hon bestämt sig innan är det väl inte omöjligt att hon skulle kunna ändra sig senare?

Anonym sa...

Magnus, jag ber om ursäkt för att jag gjorde det men jag var inte säker på om du skulle se det, och jag hittade ingen mail till dig. Sorry.

Nej, den var inte alls onödig, dels var det ett helt halvår kvar till det stipulerade försäljningstillfället och dels, om facket gac efter för sånt skulle ju alla arbetsköpare kunna dodga avtal med såna argument.