18 juni 2006

Och den ljusnande framtid är vår?

Igår (sic!) tog min syster Marie studenten. Hoppas det går bra för henne i framtiden. Än så länge så har hon jobb under sommaren i alla fall, hon har funderat lite på om hon ska plugga vidare eller inte.

Hur som helst har hon tur som fått jobb i sommar i alla fall. Tur att det är brist på undersköterskor. Annars är jag den enda i familjen som hela tiden sedan studenten vetat vad de ska syssla med en längre tid framåt, kanske mest för att jag valde att plugga vidare. Mina andra bägge systrar har bägge fått hanka sig fram på ströjobb, timvikariat eller inte haft något att göra alls vid ett par tillfällen.

Tyvärr är det ganska många ungdomar som är arbetslösa just nu. Speciellt ungdomar. Närmare bestämt 27,5%. Eller snarare - den var 27,5%. Ungdomsarbetslösheten brukar nämligen alltid öka något strax efter att avgångseleverna lämnat gymnasiet. Även de vanliga arbetslöshetssiffron brukar hicka en liten bit uppåt - och gissningsvis kommer det vara majsifforna som sossarna kommer att skryta med i valet, trots att verkligheten inte alls är lika bra som de säger...

Kort sagt, ungdomar har idag i väldigt låg utsträckning inte jobb. Särskilt om man beaktar det faktum att många pluggar med sikte på en viss examen, eller som mig, hellre pluggar något extra än går hemma och dräller, blir detta anmärkningsvärt. Vi har idag den bäst utbildade generationen någonsin (trots allt gnäll om skolan - men ett par extraår på högskolan borde rimligtvis lösa de problemen). Trots det liknar arbetsmarknaden mest ett lotteri. Jag hoppas bara att min lillasyster lyckats hitta en vinstlott i tombolan...

1 kommentar:

Unknown sa...

Ärligt talat tror jag inte den ljusa framtiden är vårt ... Så många dåliga saker finns i världen nu, och mänskligheten vet absolut inte vad man ska göra med det. Bara en bra sak som jag hittade i befintliga sin nätcasino som gör mitt liv roligt varje dag.