02 januari 2007

Lågt Nina!

Nina Unesi på bloggen LO Ung går till frontalattack mot alla möjliga efter att LO:s hemsida har hackats. Att hacka någons hemsida, oavsett vems, är naturligtvis ett riktigt barnsligt, dumt och onödigt tilltag. Att LO, en demokratisk organisation (även om jag inte gillar dess åsikter), ska ha rätt att framföra sitt budskap precis som alla andra är för mig en självklarhet.

Då är det väldigt upprörande att se att Nina utan urskiljning (för vad jag vet har hon inte bättre uppgifter om vem som är skyldig än vad jag har) ger sig på en stor andel av landets teknologer när hon anklagar såväl Emil som Osquar för att vara delaktiga i webbsidesnappandet. Det är inte alls nödvändigt att det är någon på en teknisk högskola som utfört det. Det är ärligt talat inte ens säkert att det är en svensk som har utfört det, eller att det ens är killar (Nina antar sexistiskt att alla världens hackare är män i sitt inlägg). Faktum är att inte ens antalet förövare är självklart, det kan lika gärna vara en ensam persons verk som en grupps gemensamma dåd. Att utan vidare bevis komma med beskyllningar gällande vem eller vilka som är skyldiga är inte vidare välbetänkt.

Så. Förutom för att bli attackerad hos LO Ung för att jag är centerpartist (vilket naturligtvis hör till det politiska spelet och som jag godtar), får jag även skit för att jag är teknolog, eftersom det tydligen definitionsmässigt gör mig till en potentiell hackare. Och likaså för att jag har en Y-kromosom. Nä, Nina, den här debattekniken är riktigt låg, och jag betackar mig!

Uppdatering 5/1: Nina har nu ändrat sitt inlägg. Jag låter vad hon skrivit tala för sig själv...

7 kommentarer:

Alkanen sa...

Inte vilken teknolog som helst hörru, det är bara vi på Chalmers och KTH som är så onda att vi vågar gå emot Rörelsen på det här sättet =)

Anonym sa...

Jag skrev om samma sak (här) och i stort delar jag dina åsikter.

Jag skulle dock önska att du inte använde ordet hacker synonymt med cracker.

Magnus Persson sa...

Jag känner mycket väl till skillnaderna, så jag har utan tvekan slarvat när jag skrev inlägget. Det är tyvärr lätt (precis som du själv påpekar) att i farten uttrycka sig inte alldeles korrekt, när man är upprörd över att någon pekar ut folk som brottslingar utan att ha belägg.

Anonym sa...

Öj, jag har skrivit om dig på min blogg!

Http://blogg.lo.se

/Nina Unesi

Magnus Persson sa...

Mitt inlägg om saken är redan uppdaterat. RSS är grymt. :) Hade du bara tillåtit kommentarer hade du redan fått reaktioner på din egen blogg också...

För övrigt kan jag bara konstatera att jag ihärdar i min åsikt att det inte var ett särskilt välgenomtänkt inlägg som du skrev häromdagen. Du är för övrigt fullt välkommen att leta igenom mina befintliga inlägg för att hitta var jag "reflekterar runt grupper". Jag kikade faktiskt igenom dem och hittade inte ett enda (om du inte med grupper menar LO-medlemmar, folkpartister eller piratkopierare), så du får kanske vänta ett tag tills du får användning av din förmodean.

Anonym sa...

"Väldigt upprörande"..
Muahaha..

Du skojar aprillo va?

Samla ihop dig.. Ryck på axlarna..

Idag är det fredag!
Ta en bira och Chilla lite..

Det går nog över då ;)

Alkanen sa...

Ser att Nina ännu inte riktigt greppat skillnaden mellan en cracker och en hacker (man kan argumentera för att en cracker automagiskt är en hacker, men att det motsatta förhållandet inte gäller).