02 januari 2007

Folkpartiet kommer än en gång med förslag som främst tilltalar Sverigedemokraterna.

Folkpartiet i Malmö vill förbjuda skoleleverna att prata andra språk än svenska i skolan. Henrik Alexandersson påpekar att detta normalt brukar vara något som fördöms när det utförs i mindre demokratiska delar av världen. Och självklart är det så - man har rätt i sina intentioner att läraren ska kunna få ordning i klassrummet. Men ovidkommande pladder stör oavsett vilket språk det är på - ovidkommande pladder på svenska är inte ett dugg bättre än ovidkommande pladder på arabiska! Lösningen blir alltså helt fel, och det är än en gång vi ser ett inte särskilt liberalt Folkparti.

4 kommentarer:

Mattias Haglund sa...

Jag är centerpartist från Sjöbo i Skåne och nu tycker jag det verkar som om det där med att vara tuff mot invandrarna helt har hamnat på folkpartiets bord. Vad håller dom på med? Inte märkligt att folkpartisterna själva inte känner igen sig längre.

Jag tar mig friheten att länka till dig från min egen blogg.

Centerpartisanen

Anonym sa...

Kommunisterna har skrivit bra om folkpartiets utspel på http://www.skp.se/malmo

Anders Wallner sa...

Själv gillar jag citatet "Det är pinsamt för folkpartiet att miljöpartiet numera ofta framstår som ett liberalare alternativ i skolfrågor" från GP:s ledare... :)

Magnus Persson sa...

Anders: Oj. Den meningen verkligen måste totalsvida i hjärtat på de folkpartister som fortfarande är helhjärtat liberaler. Har letat upp ledaren och ska läsa den nu. :)