14 juni 2010

Solnacenterns nylanserade handlingsprogram

I veckan som gick lanserades Solnacenterns handlingsprogram (PDF). Vi kommer med mängder av trevliga förslag, men det jag själv tycker är mest spännande är en del av förslagen på trafikområdet, bland annat:
  • En satsning på kollektivtrafik, med både spårvagn, tunnelbana och spårbilar
  • Och en stor satsning på cyklisterna i Solna, som idag får en både osäker, onödigt långsam och svårhittad väg genom staden. Att göra Solna cykelvänligt kräver mängder av åtgärder. Bland annat så vill vi i Centerpartiet se "cykelhuvudleder" som är cykelvägar som är anpassade för cykelpendlare, där det är möjligt att åka fort, köra förbi den som är långsammare och man inte ska hindras av en massa rödljus.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Vad trevligt. En lika bra trafikpolitik som Miljöpartiet, äntligen. Och jag som trodde att Miljöpartiet är Centerns största fiende.

Magnus Persson sa...

Det ska i ärlighetens namn sägas att kollektivtrafik, det är solnapolitikerna (hyfsat) överens om. Skillnaderna kommer när man ska komma överens med sina partikamrater på landstingsnivå. Det är ganska skönt för oss att de delar våra idéer väl! :-)

Vad gäller cykel har jag läst vad Miljöpartiet vill i Solna. Vi vill mer, kan jag torrt konstatera, även om det de skrivit inte är dåligt (jag är även med i Cykelfrämjandet, som har en rejäl medlemsbas i centerpartister i den här kommunen).

Slutligen: Det är ingen jättehemlis att (mp) är en huvudmotståndare till Centerpartiet. Skiljelinjerna ligger inte främst i målen på miljöområdet, utan hur vi vill nå dem, och då är det mest på riksnivå man kan se skillnader. Dessutom tycker vi i (c) naturligtvis inte att det är någon höjdare att (mp) genom sina samlingspartier på många andra områden för en politik vi inte gillar.