24 september 2009

Det börjar lukta valfläsk...

Mona gör utspel om att Socialdemokraterna kommer att riva upp FRA-lagen, och ersätta den med något nytt. Tyvärr säger hon inte vad, och jag misstänker att den bara ska rivas upp för att det är det som ser bäst ut utåt. Hon kanske skulle samordna sig bättre med Paggan, som gör sina egna utspel? Att Socialdemokraterna plötsligt har fått ett samvete vad gäller integritetsfrågor skulle jag se som ytterst förvånande. Särskilt som tanken är att vi som centerpartistiska kandidater till riksdagen här i länet, ska få mannen som lånat sitt namn till uttrycket "Bodströmssamhället" till huvudmotståndare. Sossarna har velat fram och tillbaka så många gånger i integritetsfrågorna, att det endast blir tydligt vad de egentligen vill när man bortser från vad de tyckt när de suttit vid makten själva. Nu har knappast mitt eget parti heller förtjänat en guldstjärna, men vi är många som jobbar på att ändra partiets ståndpunkter inifrån, medan det i (s) inte alls verkar vara en så viktig fråga.

2 kommentarer:

Kurt sa...

Ni får jobba hur mycket som helst med att ändra partiets ståndpunkter inifrån. Men faktum är att det är Centerpartiet som röstat igenom all den övervakning av svenska folket. För att skynda på ert inre arbete så vore det bra om Centerpartiet röstades ut ur riksdagen.

Magnus Persson sa...

Skulle det hända är jag faktiskt inte säker på att partiet orkar ta sig tillbaka. Det allra bästa vore om vi klarar att vända budskapet innan valet (jag har sett vissa tecken på det, men det går långsamt). Även ett dåligt val, men där vi precis hankar oss kvar, skulle nog få samma effekt som att åka ut helt. Tänk också på att om det ser dåligt upp kommer troligen moderaterna uppmanas stödrösta, så av rent praktiska skäl är ditt scenario inte jättetroligt (men en sådan uppmaning är kanske likvärdig).