16 september 2008

Tillbaka i Sverige

Jag har varit tillbaka i Sverige några dagar sedan resan förra veckan, men sedan dess har jag dragits med en rätt rejäl förkylning och därmed inte gjort så många knop. På begäran av Maria tänkte jag dra en liten kort resumé.

Eftersom det var en sommarskola fanns det naturligtvis ett späckat schema. Totalt var det 24 föreläsningar som uppdaterade oss från A till Ö inom det senaste i områdena inbyggda system, schemaläggningsteknik, realtid, och en hel del angränsande områden. För mig som forskar inom området var det en mycket nyttig översiktsgenomgång över även de områden som jag inte är så bekant med, och några av föreläsningarna handlade till och med om rykande färska forskningsrön. Alla presentationer har lagts upp på programsidan, så den som är intresserad kan gärna titta där. Ännu bättre: samtliga presentationer bandades! Flera av dem var såväl intressanta som intressanta att lyssna på, dock dröjer det tyvärr en till två månader innan filmfilerna kommer upp på hemsidan. Den som väntar på något gott...

Även om det var ett späckat schema (och vi från KTH gjorde det än värre genom att ge oss på att vara med att skriva på ett bokkapitel under veckan) så hann vi ändå med att äta på franskt vis (tre rätter och dessutom ostbricka till både lunch och middag), att se Grenoble och att ströva runt lite grann i trakten runt Autrans (mycket vackert bergsområde, se bilden nedan, tyvärr hade jag inte någon bättre kamera än mobilkameran med mig...), och köra en rundpingisturnering i hotellets källare. Nu är jag tillbaka i vardagen. Bokkapitlet är som väl ivägskickat som det skulle igår, och det är dags att ta tag i nästa publikation som står på tur (eftersom projektet jag jobbar med snart är slut).Uppdatering (090224): Det har gått ett bra tag sedan sommarskolan var, men äntligen har föreläsningarna kommit upp som video på webben. Är du intresserad i mitt forskningsområde rekommenderar jag dem starkt (även om det kommer att ta ett ordentligt tag att gå igenom alla...).

Inga kommentarer: