17 september 2008

Flanking bloggar

En del kanske märkt det redan, men bloggandet kryper närmre Rosenbad än tidigare (förutom Bildt då, som alltid varit en outlier bland politiker i avseendet ny teknik). Anders Flanking, centerpartiets partisekreterare, har nämligen börjat blogga. Riktigt trevligt är dagens inlägg, där han liksom jag tidigare gjort, funderar över ordet "rättvisa" och konstaterar att det är dags att ta tillbaka det från sossarna. Rätta takter!

Jag hoppas verkligen att Anders får lära sig att hantera detta nya medium på ett bra sätt. De politiker som redan sedan tidigare är välkända brukar kunna snappas upp som populära i bloggosfären. Delvis är det naturligtvis det redan kända namnet som lockar, men de som redan är aktiva politiskt brukar också generellt ha mer intressant att skriva, både om det som händer dem om dagarna och om politiska diskussioner som de är inblandade i. Världens chans att få trevare för nya förslag, att känna av debatten innan den sätter igång "på riktigt" (i flera frågor där bloggosfären varit aktiva i det senaste året har det varit utomordentligt tråkigt att följa traditionella media för min del - det har tagit några dagar så har samma vinkling kommit där, med eller utan attribuering till den blogg som varit upphovet). Mumma för mediastrateger alltså!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Han kan ju börja med att svara på kommentarer, sen kan han fortsätta med att skilja på förståndiga beslut/förslag och rättvisa. Tycker jag då.

Magnus Persson sa...

Du får ha tålamod! Tids nog lär han sig kanske ordentligt hur bloggmediet funkar! :)