28 oktober 2007

Uppdatering

Bloggen fortsätter gå på sparlåga. Det har varit fullt upp och lite till hela senaste månaden. Förrförra veckan var jag i Paderborn, Tyskland på projektmöte. Det blev förstås mest mötestid, men vi hann i alla fall med att även besöka Heinz Nixdorf Museumsforum, världens största datormuseum. Det låg alldeles bredvid byggnaden vi hade möte i. Tyvärr hade vi nog kunnat använda ett par dagar att titta igenom samlingarna, men fick bara en timme.

Efter den halva veckan i Tyskland valde jag att bara flyga tillbaka till Kastrup istället för Arlanda. Flyget blev sent (det var för övrigt ett av de Dash8-plan som numera tagits ur trafik...), och jag hann med nöd och näppe med sista tåget till Laholm. Martin hämtade mig. Resten av helgen tillbringades dels med mina syskon, dels med att förbereda förra veckans övningar. Dessutom gick jag och Martin och tittade på Laholmsrevyn. Det förlängde säkerligen mitt liv med i alla fall några timmar, jag skrattade gott åt ståhejet. Årets uppsättning var helt klart bra - bättre än de flesta som gjorts, och klart bäst av de jag sett. Tyvärr har sista föreställningen redan varit, så tåget har gått för den här gången.

Nattåget upp till Stockholm, och det har varit full fart igen. Jag har nämligen hållt i en KY-kurs i telematik i veckan. Stressigt! På fredag tog jag en dagstur till Västerås och avslutade kursen i forskningsmetodik. När jag kom tillbaka mötte jag CUF:arna från Halland. De hade åkt minibuss upp till Stockholm och besökt RO tidigare under dagen. I lördags besökte de Fredrick och riksdagen, fast då tog jag mig en välförtjänt sovmorgon. Jag hängde i alla fall med till Naturhistoriska riksmuseet, var med på bowling, och idag hade vi riktigt skoj: vi körde gokart innan de begav sig söderut igen.

Själv åkte jag in till stan istället för mot västkusten, storhandlade inför kommande veckor och stressade ner till plattan - min syrra Linda har varit i Västerås i helgen och kom förbi, så vi bestämde oss för att gå på bio. I listan på filmer, som till största delen bestod av barnfilmer, bestämde vi oss till sist för att se på "Underbar och älskad av alla", som ingen av oss hunnit se än. Sen åkte vi hem till mig, lagade tonfisksallad och njöt av nystekta pannkakor med hjortronglass. Mmm! Sen fick hon skynda sig iväg för att hinna med nattåget söderut medan jag diskade det sista.

Nu sitter jag och väntar på att tvätten i torktumlaren ska hinna torka - när Linda åkt kom jag nämligen på att jag inte hade särskilt många rena kläder, och slängde in tvätten i maskinen för en sen kvällstvätt. Några minuter över innan allt hinner torka gav mig även chans att skriva ett inlägg här.

Veckan som kommer blir förhoppningsvis något mindre stressig, även om jag kanske inte ska hoppas för mycket, med tanke på att vi veckan som kommer även drar igång en teknologkurs... :-)

Inga kommentarer: