04 augusti 2007

Lantbrukare kanske också skulle ha socialbidrag?

Tidningarna rapporterar om ett socialbidragstagande par som inte vill jobba. I tio år har de istället levt på socialbidrag och egen odling. De är fullt arbetsförmögna, men motiverar sin åsikt med:

"Konventionellt arbete är uteslutet för mig, samvetsmässigt och intellektuellt, eftersom det framstår som förkastligt både för min egen och för omgivningens välfärd, samt känslomässigt, då det skapar en outhärdlig smärta och nedstämdhet"


Att det inte är jättekul att gå till jobbet, kan man förstå. Samtidigt finns det massor av andra människor som inte heller gillar att gå till jobbet, men gör det ändå. Och om man nu kan tänka sig att i alla fall i viss mån vara självförsörjande genom odling, då behövs det faktiskt inte att man arbetar heltid för att betala för övriga förnödenheter. Antagligen räcker det att de skaffar varsitt halvtidsjobb. Eftersom de uppenbarligen inte verkar ha något mot utomhusarbete kanske parkförvaltningen har någon lämplig arbetsuppgift?

Annars, om paret ska få socialbidrag även om de är förmögna att försörja sig själva, varför skulle inte andra som arbetar med egen odling också ha rätt till socialbidrag på samma villkor?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du tror inte att det är så att en människa som uttalar sig så ska in på utredning istälet? Det tror jag. Han är förmodligne psykiskt sjuk.

Magnus Persson sa...

Borde de inte ha märkt det på de tio åren som han fram tills dess haft kontakt med socialen? Om inte, kanske ansvariga på socialkontoret också inte har riktigt alla skruvar där de ska sitta...

PS. Svar till din andra kommentar ska jag försöka hinna skriva imorgon - visserligen har jag semester men flyttar ut från lägenheten den här veckan, och idag har jag utflyttningsfest och inte tid med att författa längre inlägg. :)

Anonym sa...

Tja, landets socialkontor har ju på ett flagrant sätt visat att man är ena mästare på att slå händerna för öronen och sjunga "lalalalala!" så högt man kan när man inte vill se. Tänker då givetvis närmast på Vetlandaskandalen...

Anonym sa...

Ja det jag tycker är att man borde köpa mer bullar, jag vet att det kanske låter lite konsigt men världen är uppbyggd tackvare alla dessa bullar som finns.
Jag har även tänkt på en,för mej, mycket viktigt sak är att kultur är nätan precis samma som majs, d.v.s att om man vill ha majs, odla majs...en gång sa min farfar till mej:"min lilla flicka, du är allt en go jänta" Efter denna traumatiska händelse fick jag länge gå i bullterapi.Som som tur var hjälpte mej att överleva.
ta det här med en nypa salt, jag har levt 97 år och är en höjdare på att finnas till för just DIG. MVH Rugata