25 januari 2008

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!

Läste du lönebeskedet du fick i veckan ordentligt? Märkte du att summan du fick utbetalt var högre än den brukar? Grattis! Även om en del säkert har fått löneförhöjning i samband med årsskiftet, så beror - för de allra flesta - ökningen på att det andra steget av jobbskatteavdraget införts, vilket ökar de utbetalade beloppen med ett par hundra. Tyvärr har det inte synts så mycket av den glada nyheten i massmedia, men E24 har i alla fall en kort artikel, och på Aftonbladet finns en lång debattartikel av de borgerliga partiledarna.

För övrigt har det tyvärr alltså varit riktigt tyst om förändringen. Man skulle ju kunna tycka att Allians för Sverige skulle brassa på i media om förändringen, men det enda jag kan hitta i övrigt är insändare i landsortstidningar och enstaka blogginlägg. Tråkigt. Moderaterna som har lagt upp utförlig bakgrundsinformation på sin kampanjblogg och allt.

En jobbarkompis tyckte att både vid den här lönehelgen, och den för ett år sen, borde Alliansen gjort en rejäl annonskampanj om förändringen. De flesta verkar ju inte ens märka den. Jag håller med honom. Alliansen hade en förträfflig kommunikationsstrategi inför valet, men sen bara tvärdog allt medan regeringsarbetet tog fart. Skärpning!

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med. Skärpning är vad som gäller...