23 augusti 2009

Förvalskandidat till riksdagen

Nästa år är det riksdagsval, och redan nu börjar förnomineringarna i de olika partierna. Jag är en av tre centerpartister i Solna som jag känner till har blivit nominerade - de andra två jag känner till är Martin Karlsson och Magnus Andersson. Antagligen finns det någon mer utöver det som jag inte känner till än.

I samband med detta har jag som nominerad fått ett utskick med bland annat vilka regler som man ska förhålla sig till. Dessutom ingick tre frågor, som ska besvaras och vara en del av presentationen inför partiets förval, som skulle skickas in under veckan. Mina svar på frågorna kan ses nedan.

1. Vilka frågor vill du driva i riksdagen?
Som akademiker är naturligtvis högre utbildning, forskning och kunskapssamhället självklara områden.

Personlig integritet är för mig, som en bakom Centeruppropet.se, en viktig principfråga som jag vill driva tydligt och kompromisslöst.

Jag är även intresserad av teknikfrågor i övrigt, särskilt miljöteknik.

2. Vad gör just dig till en bra riksdagskandidat?
Jag har naturlig kontakt med ingenjörsstudenter och andra teknikintresserade. Som ingenjör har jag också en annan yrkesbakgrund jämfört med de flesta politiker, vilket innebär andra synsätt och vis att tänka.

3. Hur kommer du att arbeta för att skapa engagemang kring centerpartiets politik i valrörelsen?
Förutom att kampanja traditionellt, särskilt riktat mot studenter, kommer jag att försvara Centerpartiets positioner med min blogg. Jag kommer att särskilt jobba med ideologiska diskussioner och försvara centerståndpunkter principiellt.

9 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Lycka till!

Elker sa...

Vad kul! Lycka till ordentligt nu. :)

Magnus Persson sa...

Tackar! Får hoppas det går väl, konkurrensen är dock hård. Det är 25 kommuner - senast var det bara en solnabo på riksdagslistan. Och jag misstänker att min namne förbundsordföranden en pendeltågsstation norrut har större chanser att hamna högt än mig. Den som lever får se!

Det hade onekligen varit enklare att kandidera på västkusten, men jag bor ju inte där längre.

Alkanen sa...

Lycka till hörru! Även om du är med i fel parti så brukar vi väl iaf komma ganska bra överens politiskt =)

Magnus Persson sa...

Tackar Daniel! Svårt att sticka ut dock, finns många kandidater i stockholmstrakten som ligger på den liberalare sidan av Centerpartiet (även om du nog skulle kalla dem också närmast socialister). Hur ser det ut med valrörelsandet för er i KLP? Är du inblandad?

Alkanen sa...

Jag är, av tidsskäl, knappt inblandad i partiet alls i dagsläget. Men blir jag tillfrågad så ställer jag upp som kandidat igen.

Hanna Wagenius håller till i Stockholmstrakten va? Henne skulle jag inte kalla socialist baserat på vad jag sett och hört hittills. Är glad att hon ställer upp.

Magnus Persson sa...

Hanna pluggar i Uppsala, men kandiderar (om jag inte alldeles missförstått saken) hemhemma i Härjedalen. Hon hör väl till ytterkanten i centerleden, men vi är en hel del som ändå inte ligger så långt från henne. Vet inte riktigt vilka som ställer upp i dina trakter än, det är olika hur långt man kommit med nomineringarna i olika delar av landet...

Alkanen sa...

Okay

Anonym sa...

[url=http://vioperdosas.net/][img]http://sapresodas.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]manager software price, [url=http://vioperdosas.net/]adobe cs3 photoshop[/url]
[url=http://vioperdosas.net/]software key for adobe photoshop cs4[/url] buy cheap software review uninstall windows xp
shop 2.0 by software [url=http://sapresodas.net/]discount software non[/url] educational software pricing
[url=http://sapresodas.net/]adobe photoshop cs4 extended for mac serial number[/url] cheap softwares
[url=http://vioperdosas.net/]purchase order software[/url] filemaker pro apple version 9 downloads
educational software discount [url=http://sapresodas.net/]macromedia flash 7 software[/url][/b]