17 september 2006

Nerkörda valaffischer

När jag i morse åkte runt bland de två vallokaler som jag tilldelats att hålla koll på antalet valsedlar i, Laholm C och Mellbystrand, fick jag lite sorgset konstatera att det var någon som ytterst handgripligen gett sig på Centerpartiets, CUF:s, Moderaternas och Junilistans valaffischer. Ungefär hälften av dem (den halva som stod lägligt på gräsmattor utmed vägar) hade nämligen mejats ner med bil av någon. Hjulspåren gick rätt över!

Att det händer att affischer rycks tycker jag man får leva med, men det här gör mig faktiskt ganska upprörd. Det är inte respekt att göra så.

Det enda som är lite glädjande är att affischtavlorna som Bernt byggt var halvt byggda för att motstå en bulldozer. Riktigt rejäla, med plattor som de stod på direkt på marken. På ett av dem hade två kraftiga vinkeljärn böjts helt. Någonstans kör en bil runt med bulor efter sina nattliga äventyr mot en skylt som jag lätt bara böjde tillbaka järnen på, och det var den enda som hade några skador överhuvudtaget... (däremot hade våra CUF-skyltar, som var betydligt klenare byggda, inte överlevt mötet - men de fick i alla fall stå uppe i två veckor).

Inga kommentarer: